وزیر علوم: رویکرد رشته‌های بدون متقاضی تغییر می‌کند گزارش دیوان محاسبات درباره عدم‌ انجام تکالیف قانونی توسط بنیاد شهید و صندوق بازنشستگی اسماعیلی: نمایشگاه کتاب محل وفاق و گردشگری فرهنگی است ویدئو | جنگنده‌های اسرائیل محل استقرار چادر‌های آوارگان فلسطینی هدف قرار دادند زارع‌پور: آمار تحت پوشش فیبر نوری به ۷.۵ میلیون خانوار در کشور رسید مقاومت فلسطین با نیرو‌های اشغالگر در شرق رفح درگیر شد امیرعبداللهیان: زمینه برای آتش‌بس دائمی و حل مساله در غزه فراهم است اینفوگرافی | مقایسه ۳ سال دولت رئیسی در مقابل ۸ سال دولت روحانی استقرار ۲۸ شعبه اخذ رای سیار در کلات | ۲۷ هزار نفر درکلات واجد شرایط رای دادن هستند وزیر امور خارجه کشورمان: خواسته ایران و مصر برقراری روابط دیپلماتیک است رئیس مجلس: سازمان هلال‌احمر خدمات بی‌نظیری در دوران جنگ ارائه کرد ده‌ها سرباز حین رزمایش ناتو در سوئد زخمی شدند وزارت خارجه روسیه: حمله اسرائیل به رفح منجر به فاجعه انسانی می‌شود هشدار پادشاه اردن برای عواقب کنترل اسرائیل بر گذرگاه رفح جزئیاتی تازه از پرونده رابرت مالی ستاد انتخابات کشور از پایان زمان تبلیغات در ساعت ۸ صبح فردا خبرداد مقام سازمان ملل: جنگ غزه در مقطع بحرانی و حساس قرار دارد آمریکا: اسرائیل در حمله اخیر خطوط قرمز را نقض نکرده است مصر: جامعه جهانی در جلوگیری از یورش اسرائیل به رفح ناکام ماند حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ایران و پاکستان در پایان سفر رئیس‌جمهور، بیانیه مشترک صادر کردند

  • کد خبر: ۲۲۳۹۵۴
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۶
ایران و پاکستان در پایان سفر رئیس‌جمهور، بیانیه مشترک صادر کردند
وزارت امور خارجه پاکستان امروز و پس از پایان سفر رسمی آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به آن کشور، بیانیه مشترک تهران و اسلام‌آباد را در ۲۸ بند منتشر کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، سید ابراهیم رئیسی از فرصت سفر به پاکستان برای دعوت رسمی از رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر این کشور برای سفر به جمهوری اسلامی ایران استفاده کرد. وی همچنین از نخست‌وزیر پاکستان برای میزبانی از هیئت ایرانی قدردانی کرد.

وزارت امور خارجه پاکستان امروز و پس از پایان سفر رسمی آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی به آن کشور، بیانیه مشترک تهران و اسلام‌آباد را در ۲۸ بند منتشر کرد.

در این بیانیه، بر اهمیت صلح و امنیت مرز‌های مشترک، پروژه‌های انرژی از جمله خط لوله گاز ایران، اجرای طرح‌های مشترک اقتصادی توسعه‌محور برای کمک به تجاری‌شدن مرزها، تسریع روند امضای قرارداد تجارت آزاد و افزایش حجم تجارت دوجانبه به ۱۰ میلیارد دلار تأکید شده و دو طرف در مورد روابط پایدار و سازنده میان بنادر چابهار ایران و گوادر پاکستان به توافق رسیدند.

ایران و پاکستان همچنین توافق کردند که بیست‌ودومین کمیسیون مشترک اقتصادی هرچه زودتر برگزار شود و هم‌زمان، نشست‌های رایزنی سیاسی سالانه دو کشور در قالب کمیته مشترک تجاری، تبادل منظم هیئت‌های فنی و کارشناسان اقتصادی صورت گیرد.

هر دو کشور با اعلام «نقطه مرزی ریمدان» به‌عنوان «گذرگاه مرزی بین‌المللی تحت پوشش حمل‌ونقل جاده‌ای بین‌المللی (TIR)» و افتتاح دو بازارچه مرزی باقی‌مانده در نقطه مشترک مرزی ایران و پاکستان موافقت کردند.

جمهوری اسلامی ایران و پاکستان بر اهمیت استفاده از موقعیت‌های جغرافیایی مربوطه خود برای ارتقای تعاملات فی‌مابین و همچنین همکاری‌های وسیع‌تر در منطقه تأکید کردند.

دو طرف با ابراز خرسندی از پیشرفت‌های حاصله در حوزه حمل‌و‌نقل منظم کالا تحت کنوانسیون حمل‌ونقل جاده‌ای بین‌المللی توافق کردند که این کنوانسیون را به طور کامل عملیاتی کنند تا تجارت کارآمد، سریع و بدون موانع بین دو کشور را ارتقا دهند. همچنین در این بیانیه عنوان شد که عملیاتی‌شدن کامل این کنوانسیون، یکپارچگی و اتصال منطقه‌ای را در حوزه‌های کشور‌های عضو سازمان اکو افزایش می‌دهد.

بر اساس این بیانیه، تهران و اسلام‌آباد به عنوان اعضای ابتکار کمربند و جاده و سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، عزم قاطع خود را برای افزایش همکاری‌های حمل‌ونقلی، توسعه زیرساخت‌ها و انرژی ابراز کردند. دو کشور همچنین توافق کردند که روابط سودمند و پایدار بین دو بندر گوادر و چابهار را گسترش دهند.

هر دو طرف ضمن محکوم‌کردن تروریسم در همه اشکال و ظواهر آن، اذعان داشتند که تروریسم تهدید مشترکی برای صلح و ثبات و مانع بزرگی برای توسعه منطقه است؛ لذا با اتخاذ رویکرد مشارکتی برای مقابله با این تهدید و استفاده از سازوکار‌های نهادی دوجانبه موجود برای مبارزه مؤثر و مقابله با تهدید تروریسم ضمن رعایت کامل اصول منشور ملل متحد، به ویژه اصول حاکمیت و تمامیت ارضی کشور‌های عضو، موافقت شد.

هر دو طرف همچنین نقش کلیدی افزایش فرصت‌های اقتصادی و تجاری در بهبود محیط امنیتی در مناطق مرزی را تأیید کردند. آنان با توجه به تحولات در سطوح منطقه‌ای و جهانی، بر اهمیت حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات از طریق گفتگو و دیپلماسی برای یافتن راه‌حل‌های قابل‌قبول متقابل تأکید کردند. 

هر دو طرف بر لزوم حل‌وفصل موضوع کشمیر از طریق گفتگو و روش‌های مسالمت‌آمیز بر اساس خواست مردم آن منطقه و مطابق با قوانین بین‌المللی تأکید کردند.

ایران و پاکستان تجاوزات و جنایات مستمر رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین و محاصره غیرانسانی غزه را که منجر به مرگ و ویرانی گسترده و همچنین آواره‌شدن میلیون‌ها فلسطینی شده است، شدیداً محکوم کردند. آنان خواستار آتش‌بس فوری و بی‌قیدوشرط، دسترسی بلامانع به کمک‌های بشردوستانه برای مردم تحت‌محاصره غزه، بازگشت آوارگان فلسطینی و همچنین اطمینان از پاسخگویی در مورد جنایات انجام‌شده توسط رژیم اسرائیل شدند.

جمهوری اسلامی ایران و پاکستان بر حمایت خود از راه‌حلی عادلانه، جامع و بادوام بر اساس آرمان‌های مردم فلسطین تأکید کردند.

دو طرف از روابط نزدیک و همکاری متقابل در تمامی سازوکار‌های مرتبط با سازمان همکاری شانگهای ابراز خرسندی کردند. آنان همچنین بر اهمیت ازسرگیری فوری فعالیت‌های گروه تماس افغانستان-سازمان همکاری شانگهای برای هماهنگی تلاش‌ها در جهت حفظ ثبات و توسعه روابط اقتصادی در منطقه تأکید کردند.

دو طرف ضمن تأکید بر اهمیت همکاری‌های منطقه‌ای برای توسعه اقتصادی، اذعان داشتند که منطقه اکو دارای پتانسیل بسیار زیادی برای توسعه اقتصاد کشور‌های عضو آن است؛ بنابراین خواستار همکاری فعال میان کشور‌های منطقه در چارچوب اکو شدند.

آن‌ها بر این عقیده بودند که همکاری بین سازمان همکاری شانگهای و سازمان اکو می‌تواند نقش ارزشمندی در تسریع پیشرفت و توسعه در کل منطقه ایفا کند.

هر دو طرف تعهد خود را به توسعه افغانستان به عنوان یک کشور صلح‌آمیز، متحد، مستقل، عاری از تهدیدات تروریسم و قاچاق موادمخدر تأیید کردند. همچنین با اشاره به اینکه وجود سازمان‌های تروریستی در افغانستان تهدیدی جدی برای امنیت منطقه و جهان است، دو طرف بر تمایل خود برای تقویت همکاری‌ها در زمینه مبارزه با تروریسم و امنیت و ایجاد جبهه متحد علیه تروریسم تأکید کردند.

آنان همچنین بر اهمیت هماهنگی تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای تضمین امنیت و ثبات در منطقه و نیز بر مشارکت مثبت مجامع منطقه‌ای موجود در این راستا تأکید کردند. دو طرف ضمن احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان اذعان داشتند که مشارکت بیشتر همه اقشار افغانستان در تصمیم‌گیری‌های اساسی، به تقویت صلح و ثبات در این کشور منجر خواهد شد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->